dilluns, 21 de juny del 2010

Sapa: turístic però genial/ Sapa: turístico pero genial

Una de les destinacions obligades de Vietnam és Sapa, també situada a les muntanyes. Venint de Bac Ha en minibus i després de negociar durament el preu del bitllet amb els Vietnamites, el paisatge és simplement magnífic. Les gents de per aquí han transformat les muntanyes en terrasses per a poder cultivar principalment arrós. És la típica imatge del cultiu d'arròs del sud-est asiàtic però en viu és molt millor, clar. Ni la pluja que no para de caure fa que el paisatge perdi interès...al contrari.
Sapa com a ciutat és bastant turística...bueno, realment molt turística. Les gents de les zones amb els vestits tradicionals només fan que perseguir-te per vendre els seus productes fets a mà. El millor és passejar-se pels voltants de Sapa per apreciar i veure els poblats de les minories ètniques que viuen a les muntanyes.
No para de ploure a Sapa i no puc fer tot el que havia planejat però afortunadament el dia que volia marxar va sortir el sol. Així que em vaig animar a fer un tour. Un tour, si, ja que no volia perdre'm per les muntanyes i selva d'aquesta zona. Érem uns 7 “turistes” i també unes quantes noies de la tribu dels H'mong que ens van acompanyar durant tot el trajecte travessant terrasses d'arròs, rius, muntanyes, poblats...i...búfals!!. Després de varis dies de pluja tot estava mullat, enfangat i relliscós. Jo i altres membres del tour vam caure varies vegades, com no. Hauríeu de veure l'estat de les bambes i pantalons al final del dia, lamentable, jeje. I com va passar a l'ABC, la gent local anava amb xancles, bosses i fins i tot amb nens petits lligats a l'esquena i a sobre ens ajudaven per que no caiguéssim. Quina vergonya!! jeje
Viatjar amb algú està molt bé però viatjar sol també. T'has de buscar la vida d'una forma diferent i estas més obert a parlar amb la gent. De fet, no he parat de conèixer gent en els 3 dies que he estat a Sapa. I seguint amb el “culebron” dels bitllets Vietnamites, he aconseguit desfer-me del bitllet de 500.000 Dongs així que la conclusió és que, o bé el bitllets no eren falsos o bé que aquests Vietnamites no paren atenció...em decanto més bé per la primera opció, que creieu???

Uno de los destinos obligados de Vietnam es Sapa, también situada en las montañas. Viniendo de Bac Ha en minibus y tras negociar duramente el precio del billete con los Vietnamitas, el paisaje es simplemente magnífico. Las gentes de por aquí han transformado las montañas en terrazas para poder cultivar principalmente arrós. Es la típica imagen del cultivo de arroz del sudeste asiático pero en vivo es mucho mejor, claro. Ni la lluvia que no para de caer hace que el paisaje pierda interés...al contrario.
Sapa como ciudad es bastante turística...bueno, realmente muy turística. Las gentes de las zonas con los vestidos tradicionales sólo hacen que perseguirte para vender sus productos hechos a mano. Lo mejor es pasearse por los alrededores de Sapa para apreciar y ver los poblados de las minorías étnicas que viven en las montañas.
No para de llover en Sapa y no puedo hacer todo lo que había planeado pero afortunadamente el día que me quería ir salió el sol. Así que me animé a hacer un tour. Un tour, si, ya que no quería perderme por las montañas y selva de esta zona. Éramos unos 7 “turistas” y también unas cuántas chicas de la tribu de los H'mong que nos acompañaron durante todo el trayecto atravesando terrazas de arroz, ríos, montañas, poblados...y...búfalos!!. Tras varios días de lluvia todo estaba mojado, enfangado y resbaladizo. Yo y otros miembros del tour nos caimos varías veces, como no. Tendriais que ver el estado de las bambas y los pantalones al final del día, lamentable, jeje. Y como pasó en el ABC, la gente local iba con chanclas, bolsos e incluso con niños pequeños atados a las espaldas y encima nos ayudaban para que no nos cayéramos. Qué vergüenza!! jeje
Viajar con alguien está muy bien pero viajar solo también. Te tienes que buscar la vida de una forma diferente y estas más abierto a hablar con la gente. De hecho, no he parado de conocer gente en los 3 días que he estado en Sapa. Y siguiendo con “el culebron” de los billetes Vietnamitas, he conseguido deshacerme del billete de 500.000 Dongs así que la conclusión es que, o bien los billetes no eran falsos o bien que estos Vietnamitas no ponen atención...me decanto más bien por la primera opción, que creéis???

Miki Mekong

2 comentaris:

  1. tribu h-mong ?? com es pronuncia ?? JA-MONG ?? caigudes i patinades ??? alguna altra baixa dental que lamentar ?? ji ji ji : )

    Nek

    ResponElimina
  2. Tío, !! has perdido la barriga cervecera, se te notan las costillas!!! bueno ya haremos un plan para recuperarla en la festa major. un abrazo!

    ResponElimina