divendres, 2 d’abril del 2010

Agra: Taj Mahal i para de comptar/ Agra: Taj Mahal y basta

Sempre començo igual però és que és així. Més hores en tren i ja és com la meva segona casa. Arribo a Agra, tothom que ve a India ve a Agra i sabeu perqué? Segur que si....Per qué aquí es troba el Taj Mahal, l'edifici més bonic del món (segons alguns), i és clar, patrimoni de la humanitat. Em vaig aixecar a les 5:30 per veure la sortida de sol al Taj Mahal...quina vida més dura.
Unes curiositats que potser ja sabeu. El Taj Mahal és un mausoleu construit per un emperador, Shah Jahan, per la seva 2a esposa la qual va morir al donar a llum. En ell van treballar unes 20.000 persones i està tot fet de marbre, pietra dura i pedres semiprecioses portades d'arreu del món. En una de les parts tothom s'ha de descalçar i no us recomano caminar descalç a partir de les 13h pel terra de marbre bullint. Des de la meva humil opinió, el Taj Mahal és un edifici molt bonic, increible, però em van impactar més els Guerrers de Terracota de Xi'an o fins i tot la Opera de Sydney.
A part del Taj Mahal, Agra no val res. Hi ha una fortalesa a la qual ja no vaig entrar (estic fart de fortaleses, jeje) i la ciutat es bruta i sorollosa. La gent tampoc és molt simpàtica que diguem. Sort que el meu hostel era tranquil i amb un jardí on em podia relaxar durant la resta del temps sempre i quan la calor em deixés. Per cert, algun que altre "bicho" corrent tranquilament per l'habitació.

Siempre empiezo igual pero es que es así. Más horas en tren y ya es como mi segunda casa. Llego a Agra, todo el mundo que viene a India viene a Agra y sabéis perqué? Seguro que sí....Por qué aquí se encuentra el Taj Mahal, el edificio más bonito del mundo (según algunos), y claro está, patrimonio de la humanidad. Me levanté a las 5:30 por ver la salida de sol al Taj Mahal...qué vida más dura.
Unas curiosidades que quizás ya sabéis. El Taj Mahal es un mausoleo construido por un emperador, Shah Jahan, para su 2a esposa la cual murió al dar a luz. En él trabajaron unas 20.000 personas y está todo hecho de mármol, pietra dura y piedras semiprecioses traidas de todas partes del mundo. En una de las partes todo el mundo se tiene que descalzar y no os recomiendo andar descalzo a partir de las 13h por el suelo de mármol hirviendo. Desde mi humilde opinión, el Taj Mahal es un edificio muy bonito, increible, pero me impactaron más los Guerreros de Terracota de Xi'an o incluso la Opera de Sydney.
Aparte del Taj Mahal, Agra no vale nada. Hay una fortaleza a la cual ya no entré (estoy harto de fortalezas, jeje) y la ciudad es sucia y ruidosa. La gente tampoco es muy simpática que digamos. Suerte que mi hostel era tranquilo y con un jardín dónde me podía relajar durante el resto del tiempo siempre y cuando el calor me dejara. Por cierto, algún que otro "bicho" corriendo tranquilament por la habitación.

Miki Mahal

4 comentaris:

  1. Impressionants les fotos, les hitories ... TOT !! Disfruta molt i cuida´t més !!

    Nek

    ResponElimina
  2. Ei, soc el jevi! Tiu, les fotos son al·lucinants! M'ha molat la del TajMahal reflexat a l'aigua, el mercadillo estil CandemMarket indi, i anda que el barber...jeje
    Seguiré tafanejant. Quina enveja! Per cert, vas descalç? Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Hola!! Vecino!
    quin festival fotogràfic, la veritat és les imatges del TajMahal són precioses, la gent pel carrer i la noia de les pulseres preciosa!!
    Veig que fas una cara d'alegria això vol dir que ho estaras passant genial. A veure si demanes que et facin fotos i així et veiem més!
    Un petonet i continua gaudint!
    Cuidat molt

    ResponElimina
  4. Ei, gracies pels comentaris pero la veritat és aquí a India, qualsevol foto que facis surt bé...tot és molt fotogenic...a part de mi, jeje.
    Ens veiem!!!

    ResponElimina