dijous, 18 de març del 2010

McLeod Ganj, Dalai Lama i mini Tibet/ McLeod Ganj, Dalai Lama y mini Tibet

Aquest cop hem agafat un bus que ens ha portat a McLeod Ganj en 7 hores. Viatjar per carretera a l’Índia es tota una aventura. Els autobusos normalment estan bastant “destartalats” i ple de gent, fins i tot drets al passadís. No s’ha de saber conduir sinó tocar la bocina per avisar al que adelantes o el que ve de front per si de cas no t’ha vist. I es que la gent adelanta sense saber el que hi ha davant o sense veure el que ve per l’altre sentit, simplement algú dels dos redueix la velocitat o se’n va per la vorera. Fins i tot, s’adelanta al vehicle que ja està adelantant. El que us dic, tota una aventura a la qual ja m’he acostumat.
Bueno, McLeod Ganj (Dharamsala) és un lloc bastant conegut pels “motxileros” per dos motius. Primer, per que està a les muntanyes i és un bon lloc per fer esports d’aventura i trekking. Segon i més important, per que és on es troba el govern a l’exili del Tibet i, atenció, on té la seva residencia el Dalai Lama. Desafortunadament, ell no estava quan nosaltres érem aquí. Hagués estat genial poder-lo veure.
Aquest petit poble de muntanya està ple de monjos tibetans i refugiats del Tibet que van tenir que marxar durant la invasió del seu país per la Xina. Es pot dir que és com un mini Tibet. I encara que sembli mentida, els carrers i els hostels estan més nets que a la resta de la India a causa de la majoria de població Tibetana. El que són les coses....

Esta vez hemos cogido un bus que nos ha llevado a McLeod Ganj en 7 horas. Viajar por carretera en la India es toda una aventura. Los autobuses normalmente están bastante “destartalados” y llenos de gente, incluso de pies en pasillo. No es necesario saber conducir sino tocar la bocina para avisar al que adelantas o al que viene de frente por si las moscas no te ha visto. Y es que la gente adelanta sin saber lo que hay delante o sin ver el que viene por el otro sentido, simplemente alguien de los dos reduce la velocidad o se va por el arcen. Incluso, se adelanta al vehículo que ya está adelantando. Lo que os digo, toda una aventura a la cual ya me he acostumbrado.
Bueno, McLeod Ganj (Dharamsala) es un lugar bastante conocido para los “mochileros” por dos motivos. Primero, por que está en las montañas y es un buen lugar por hacer deportes de aventura y trekking. Segundo y más importante, por que es dónde se encuentra el gobierno en el exilio del Tibet y, atención, dónde tiene su residencia el Dalai Lama. Desafortunadamente, él no estaba cuando nosotros llegamos aquí. Hubiera sido genial poderlo ver.
Este pequeño pueblo de montaña está lleno de monjes tibetanos y refugiados del Tibet que se tuvieron que marchar durante la invasión de su país por la China. Se puede decir que es como un mini Tibet. Y aunque parezca mentira, las calles y los hostels están más limpios que en el resto de la India debido a la mayoría de población Tibetana. Lo que son las cosas....

Miki Mahal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada