dilluns, 15 de març del 2010

Kumbh Mela

Aquest any és un any especial ja que es celebra el Kumbh Mela a Haridwar. I per què és tan especial? Us explico la historia....Resulta que els deus del bé i del mal estaven lluitant per l'elixir de la inmortabilitat. Finalment, va ser el deu Vishnu (no sé si es dels bons o dels dolents) qui es va endur l'elixir però en la seva fugida, 12 gotes li van caure, i 4 d'elles en la terra, concretament a Nasik, Allahabad, Ujjan i Haridwar. Cada 12 anys, es celebra en un d'aquests llocs. O sigui que a Haridwar es tornarà a celebrar en 48 anys, uuuaaauuu, soc un afortunat!!!
Molts Babas (mestres espirituals) i gurus, milers i milers de pelegrins, i milions d'hindús venen a Haridwar per banyar-se al Ganges y poder agafar aquesta gota d'inmortabilitat. Per cert, el Ganges en aquesta part encara es pot considerar net. Fins i tot jo em vaig banyar.
Es la congregació religiosa més gran del món (10 milions de persones). Us ho podeu imaginar? La ciutat està envoltada per campaments amb milers de tendes. Venen hindús de totes les parts i de totes les diferents formes de l'Hinduisme. Fins i tot, els Naga Sadhus, homes que han renunciat a tota possessió material per conseguir la espiritualitat a través de la meditació i van totalment despullats. No us perdeu les fotos!!!

Este año es un año especial ya que se celebra el Kumbh Mela en Haridwar. Y por qué es tan especial? Os explico la historia....Resulta que los dioses del bien y del mal estaban luchando por el elixir de la inmortabilidad. Finalmente, fue el dios Vishnu (no sé si es de los buenos o de los malos) quien se llevó el elixir pero en su huida, 12 gotas le cayeron, y 4 de ellas en la tierra, concretamente en Nasik, Allahabad, Ujjan y Haridwar. Cada 12 años, se celebra en uno de estos lugares. O sea que en Haridwar se volverá a celebrar en 48 años, uuuaaauuu, soy un afortunado!!
Muchos Babas (maestros espirituales) y gurus, miles y miles de peregrinos, y millones de hindúes viene a Haridwar para bañarse en el Ganges y poder coger esta gota de inmortabilitat. Por cierto, el Ganges en esta parte todavía se puede considerar limpio. Incluso yo me bañé.
Es la congregación religiosa más grande del mundo (10 millones de personas). Os lo podéis imaginar? La ciudad está rodeada por campamentos con miles de tiendas. Vienen hindúes de todas las partes y de todas las diferentes formas del Hinduismo. Incluso, los Naga Sadhus, hombres que han renunciado a toda posesión material para conseguir la espiritualidad a través de la meditación y van totalmente desnudos. No os perdais las fotos!!!

Miki Mahal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada