dissabte, 29 de maig del 2010

Volant en el tren/ Volando en el tren

Arriba el moment de deixar Lhasa i el Tibet. Les autoritats Xineses no ens deixaven agafar el tour si no compràvem el bitllet de sortida. Es pot sortir per avió, carretera o agafar el tren més alt del món. Un “regal” dels Xinesos que fa que Tibet i Xina quedin connectats contínuament i clar, també fa que cada cop més i més Xinesos viatgin al Tibet de vacances i simplement s'instal·lin en el Tibet per treballar.
Aquest tren creua els Himalaies i això és sinònim de gran alçada. En el seu punt més alt arribem a l'alçada màxima d'uns 5.200 metres. La gran alçada i la conseqüent manca d'oxigen fa que el tren estigui equipat amb sortides que subministren oxigen si el necessites.
Nosaltres ens dirigim a Chengdu. En total uns 3.360 kms i atenció, 43 hores en tren. Quasi dos dies de la meva vida en un vagó. Per sort, el tren està net i és bastant còmode. Clar, la pregunta és, que podem fer durant tot aquest temps...Doncs bé, mirar el paisatge per la finestra com si fos un documental (increïble), veure iacs i més iacs, mirar com mengen els Xinesos (es passen el dia menjant), jugar a cartes, mirar pel·lícules en el portàtil i dormir. Per sort, érem 6 que ens coneixíem del tour i es pot dir que el viatge ha estat “bastant” amè. Adéu Tibet, tornaré quan pugui viatjar sense el control Xinés!! Ens veiem d'aquí a dos dies.

Llega el momento de dejar Lhasa y el Tibet. Las autoridades Chinas no nos dejaban coger el tour si no comprábamos el billete de salida. Se puede salir por avión, carretera o coger el tren más alto del mundo. Un “regalo” de los Chinos que hace que Tibet y China queden conectados continuamente y claro, también hace que cada vez más y más Chinos viajen al Tibet de vacaciones y simplemente se instalen en el Tibet por trabajar.
Este tren cruza los Himalayas y esto es sinónimo de gran altura. En su punto más alto llegamos a una altura máxima de unos 5.200 metros. La gran altura y la consecuente carencia de oxígeno hace que el tren esté equipado con salidas que suministran oxígeno si lo necesitas.
Nosotros nos dirigimos a Chengdu. En total unos 3.360 kms y atención, 43 horas en tren. Casi dos días de mi vida en un vagón. Por suerte, el tren está limpio y es bastante cómodo. Claro, la pregunta es, que podemos hacer durante todo este tiempo...Pues bien, mirar el paisaje por la ventana como si fuera un documental (increíble), ver yacs y más yacs, mirar cómo comen los Chinos (se pasan el día comiendo), jugar a cartas, mirar películas en el portátil y dormir. Por suerte, éramos 6 que nos conocíamos del tour y se puede decir que el viaje ha sido “bastante” ameno. Adiós Tibet, volveré cuando pueda viajar sin el control Chino!! Nos vemos de aquí dos días.

Miki Lama

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada