dilluns, 19 d’abril del 2010

Has vist al tigre?/ ¿Has visto al tigre?

Aquesta és la típica pregunta que ens fem els que visitem el Parc Nacional de Chitwan. Es un parc patrimoni de l'humanitat situat al sud del Nepal d'uns 1000m3. Els animals que es poden veure aquí són els elefants, cérvols, cocodrils, tot tipus d'aus, monos, els rinoceronts d'una banya, lleopards, serps, tot tipus d'insectes (alguns que no havia vist en ma vida)...però sobretot el tan desitjat tigre.
El parc es pot visitar de varies maneres. A sobre d'un elefant per una hora, en jeep o l'opció que vam agafar nosaltres: a peu. A part, també una hora en canoa i algun que altre cocodril en el riu. En total van ser dos dies de safari per la selva i sota una calor que et treia les ganes de tot, sobretot per la humitat. El primer dia vam caminar 30 km i el segon uns 20 km. Vam aconseguir veure rinoceronts, monos, cérvols...de tot menys al tigre que camina amb total llibertat per aquí. Existir, existeix, ja que el dia d'abans un grup va aconseguir veure'n un.
El safari a peu comporta un risc més o menys controlat. Els animals estan en el seu habitat natural i s'ha de vigilar contínuament. Es obligatori portar dos guies, un que va al davant del grup i un altre que camina al darrera, i aquests van “armats” simplement amb un pal de fusta. Diguéssim que el Matt i jo estàvem protegits però mai se sap. Els nostres guies sense anar més lluny han tingut que enfilar-se a un arbre més d'una vegada per que algun rinoceront s'apropava més del compte. Tot i així, aquesta mica de tensió i el buscar els animals per les petjades, olors o sorolls, van fer d'aquest safari una autèntica aventura.
I per acabar amb la visita al parc i sota el sol, la calor i la humitat, que millor que refrescar-se al riu amb els elefants que també prenen el seu bany diari. Una experiència inoblidable la que un elefant et dutxi amb la seva trompa. Sol una part negativa a Chitwan, la gran quantitat de mosquits que hi ha i els quals em van “acribillar”. Els llits tenen mosquiteres, si, però no funcionen si els mosquits estan a dins de la mosquitera amb tu, jeje. Per sort, la malària que existia fa uns anys està totalment eradicada aquí avui en dia.

Esta es la típica pregunta que nos hacemos los que visitamos el Parque Nacional de Chitwan. Es un parque patrimonio de la humanidad situado al sur del Nepal de unos 1000m3. Los animales que se pueden ver aquí son elefantes, ciervos, cocodrilos, todo tipos de aves, monos, los rinocerontes de un cuerno, leopardos, serpientes, todo tipos de insectos (algunos que no había visto en mi vida)...pero sobre todo el tan deseado tigre.
El parque se puede visitar de varías maneras. Encima de un elefante por una hora, en jeep o la opción que cogimos nosotros: a pie. Aparte, también una hora en canoa y algún que otro cocodrilo en el río. En total fueron dos días de safari por la selva y bajo un calor que te sacaba las ganas de todo, sobre todo por la humedad. El primer día andamos 30 km y el segundo unos 20 km. Conseguimos ver rinocerontes, monos, ciervos...de todo menos al tigre que anda con total libertad por aquí. Existir, existe, ya que el día de antes un grupo consiguió ver a uno.
El safari a pie comporta un riesgo más o menos controlado. Los animales están en su habitat natural y se tiene que vigilar continuamente. Es obligatorio llevar dos guías, uno que va en frente del grupo y otro que va detrás, y estos van “armados” simplemente con un palo de madera. Podemos decir que el Matt y yo estábamos protegidos pero nunca se sabe. Nuestros guías sin ir más lejos han tenido que subirse a un árbol más de una vez por que algún rinoceronte se acercaba más de la cuenta. Aún así, esta poca de tensión y el buscar los animales por las huellas, olores o ruidos, hicieron de este safari una auténtica aventura.
Y para acabar con la visita al parque y bajo el sol, el calor y la humedad, que mejor que refrescarse en el río con los elefantes que también toman su baño diario. Una experiencia inolvidable la que un elefante te duche con su trompa. Solo una parte negativa a Chitwan, la gran cantidad de mosquitos que hay y los cuales me “acribillaron”. Las camas tienen mosquiteras, si, pero no funcionan si los mosquitos están dentro de la mosquitera contigo , jeje. Por suerte, la malaria que existía hace unos años está totalmente erradicada aquí hoy en día.

Miki Sherpa


2 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Sempre ens expliques com son les habitacións on dorms, diguem fetitxista peró,fes fotos a alguna?, aixi ens fem una mica la idea, apadeu

    ResponElimina