dilluns, 22 de febrer del 2010

Jodhpur, la ciutat blava/ Jodhpur, la ciudad azul

Ja estem a Rajasthan. Concretament a Jodhpur, la ciutat blava. I és que literalment la ciutat és blava. No totes les cases, sinó les que pertanyen als Brahmins. La ciutat antiga està plena de carrers estrets i que formen un laberint ple de tendes, gent i vaques. Si fins aleshores no havia vist vaques, aquí hi ha per tot arreu (amb la conseqüent "caca de vaca").
Vigilant la ciutat des d'una gran roca, la increïble fortalesa de Mehrangarh de la que diuen que mai ha estat conquerida. En una altre part de la ciutat un palau on diuen que habita l'últim dels Maharajà. Deu ser com l'últim Mohicano però en indi, jeje.
Ja fa calor, uns 35 graus durant el dia. Des de la fortalesa es veu tota la ciutat, concretament totes les terrasses, a tocar una de l'altre. Es podria anar d'un costat a l'altre de la ciutat saltant de terrassa en terrassa. Per la nit, les bocines dels Rickshaw ja no sonen i sol s'escolten música de la gent que es prepara pel Holi. Ja us explicaré que és. Ara, vaig a veure si trobo al Maharajá aquest!!!

Ya estamos en Rajasthan. Concretamente en Jodhpur, la ciudad azul. Y es que literalmente la ciudad es azul. No todas las casas, sino las que pertenecen a los Brahmins. La ciudad antigua está llena de calles estrechas y que forman un laberinto lleno de tiendas, gente y vacas. Si hasta ahora no había visto vacas, aquí hay por todas partes (con la consecuente "caca de vaca").
Vigilando la ciudad desde una gran roca, la increíble fortaleza de Mehrangarh de la que dicen que nunca ha sido conquistada. En la otra parte de la ciudad un palacio dónde dicen que habita el último de los Maharajà. Debe de ser como el último Mohicano pero en indio, jeje.
Ya hace calor, unos 35 grados durante el día. Desde la fortaleza se ve toda la ciudad, concretamente todas las terrazas que se tocan una con la otra. Se podría ir de un lado al otro de la ciudad saltando de terraza en terraza. Por la noche, las bocinas de los Rickshaw ya no suenan y solo se escucha música de la gente que se prepara para el Holi. Ya os explicaré que es. Ahora, voy a ver si encuentro al Maharajá este!!!

Miki Mahal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada