dijous, 20 de maig del 2010

Nepal, Nepalesos, vagues i demés/ Nepal, Nepalís, huelgas y demás

Nepal, país de muntanyes. A qualsevol lloc que vagis les veuràs. Sempre hi quan hi hagi bona visibilitat. Això fa que el transport per carretera sigui lent. Per fer uns 250 km tardes mes o menys 7 hores, no esta mal eh? A no ser que hi hagi cap contratemps com despreniments de terra els dies de pluges o les tan arrelades vagues Maoistes. Sempre pots viatjar en el sostre de l'autobús per que el viatge es faci més amè. Una experiència que recomano a tothom que vingui al Nepal.
Que dir de les vagues nepaleses. Normalment són convocades pels Maoistes (comunistes) que volen la dimissió del primer ministre. Des de que estic aquí he patit dues i una d'elles va durar una setmana. Fa 4 anys una vaga va durar 3 setmanes, us ho podeu imaginar? Durant la vaga tot ha de tancar i no es permet cap tipus de circulació per carretera, sol ambulàncies. Això significa que no hi ha subministrament de res (menjar, diners...) amb les fatals conseqüències pel pobre treballador. Si algú es salta aquesta prohibició es trobarà segurament amb els “piquets” maoistes. La última vaga de 7 dies va haver-hi fins hi tot confrontacions entre Maoistes i els que no volen fer la vaga. Una mica de tensió al país que de moment s'ha estabilitzat. Pel dia 24 hi ha convocada una altre. Suposo que ja estaré fora del país.
Els Nepalesos són molt bona gent. Encara més bona gent si els compares amb els Indis. La majoria d'ells viuen del turisme i també la majoria són de religió hindú. Això si, si ets una noia no et passegis amb un gran escot o amb pantalons super curts per que sinó et menjaran amb els ulls. Allà on vagis, adapta't a la seva cultura o tradició del país, no?
Bueno, és el meu últim escrit des del Nepal. Demà si tot va bé estarem al Tibet....uuuaaaauuu!!! No sé quan em tornaré a connectar ja que el nostre tour dura uns 8 dies . No sé quines condicions trobarem a Tibet i les seves restriccions. Fins d'aquí uns dies!!!

Nepal, país de montañas. A cualquier lugar que vayas las verás. Siempre y cuando haya buena visibilidad. Esto hace que el transporte por carretera sea lento. Para hacer unos 250 km tardas mas o menos 7 horas, no esta mal eh? A no ser que haya ningún percance como desprendimientos de tierra los días de lluvias o las tan arraigadas huelgas Maoistas. Siempre puedes viajar en el techo del autobús para que el viaje se haga más ameno. Una experiencia que recomiendo a todo el mundo que venga al Nepal.
Que decir de las huelgas nepalís. Normalmente son convocadas por los Maoistas (comunistas) que quieren la dimisión del primer ministro. Desde que estoy aquí he sufrido dos y una de ellas duró una semana. Hace 4 años una huelga duró 3 semanas, os lo podéis imaginar? Durante la huelga todo tiene que cerrar y no se permite ningún tipo de circulación por carretera, solo ambulancias. Esto significa que no hay suministro de nada (comida, dinero...) con las fatales consecuencias para el pobre trabajador. Si alguien se salta esta prohibición se encontrará seguramente con los "piquetes” Maoistas. En la última huelga de 7 días hubo incluso confrontaciones entre Maoistas y los que no querian hacer la huelga. Algo de tensión en el país que por el momento se ha estabilizado. Para el día 24 hay convocada otra. Supongo que ya estaré fuera del país.
Los Nepalís son muy buena gente. Todavía más buena gente si los comparas con los Indios. La mayoría de ellos viven del turismo y también la mayoría son de religión hindú. Eso si, si eres una chica no te pasees con un gran escote o con pantalón super corto por que sino te comerán con los ojos. Allá dónde vayas, adáptate a su cultura y tradición del país, no?
Bueno, es mi último escrito desde el Nepal. Mañana si todo va bien estaremos en el Tibet....uuuaaaauuu!!! No sé cuando me volveré a conectar ya que nuestro tour dura unos 8 días. No sé qué condiciones encontraremos en el Tibet y sus restricciones. Nos vemos en unos días!!!

Miki Sherpa

1 comentari:

  1. Estas fotos son impresionantes!!!!
    Vaya paisaje más bonito!
    Eso si vendras todo un atleta, porque vaya montanyas!!
    Sigue disfrutando mucho!
    Besitos!
    Lídia

    ResponElimina