diumenge, 28 de febrer del 2010

Jaipur, capital del Rajasthan

Hem arribat amb tren a les 5h del matí a Jaipur, capital de Rajasthan. Aquesta ciutat s'anomena la ciutat rosa pel color de les seves cases del barri antic, encara que jo diria que és un rosa ataronjat. Es una gran ciutat d'uns 3 milions d'habitants , ple de basars i tot tipus de coses per comprar: anells, cadenes, teixits, bolsos, sabates...amb els característics colors indis.
La ciutat està rodejada de fortaleses però sens dubte la més espectacular és la de Amber. A dins de la ciutat molta gent i rickshaws com a qualsevol ciutat Índia. També les tradicionals vaques, gossos i cabres passejant tranquil·lament pels carrers i fins i tot, algun que altre elefant i camell. Parlant d'elefants, casualment feien el festival d'elefants de Jaipur. Uns 100 elefants vestits amb les seves millor gales i al final, alguns han fet un partidillo de futbol entre ells, jeje. També hem vist una pel.licula de bollywood en el cine més gran de la Índia.
Hem tingut sort. Ens hem allotjat amb una família Índia que ens tracta de meravella. Priti, el seu pare, la seva mare i els germans han fet que ens sentíssim com a casa nostra. Es pot dir que ens immers al 100% en la cultura Índia. Hem menjat tot tipus de menjar indi, hem aprés sobre els deus indis (existeixen mils i mils) i hem celebrat el Holi amb ells. Vaja, millor impossible. Es una pena deixar-los però el viatge ha de continuar.

Hemos llegado en tren a las 5h de la mañana a Jaipur, capital de Rajasthan. Esta ciudad se denomina la ciudad rosa por el color de sus casas del barrio antiguo, aunque yo diría que es un rosa anaranjado. Es una gran ciudad, de unos 3 millones de habitantes , lleno de bazares y todo tipo de cosas ara comprar: anillos, cadenas, tejidos, bolsos, zapatos...con los característicos colores indios.
La ciudad está rodejada de fortalezas pero sin duda la más espectacular es la de Amber. Dentro de la ciudad mucha gente y rickshaws como en cualquier otra ciudad India. También las tradicionales vacas, perros y cabras paseando tranquilamente por las calles e incluso, algún que otro elefante y camello. Hablando de elefantes, casualmente hacían el festival de elefantes de Jaipur. Unos 100 elefantes vestidos con sus mejor galas y al final, algunos han hecho un partidillo de fútbol entre ellos, jeje. También hemos visto una pelicula de bollywood en el cine más grande de la India.
Hemos tenido suerte. Nos hemos alojado con una familia India que nos trata de fábula. Priti, su padre, su madre y los hermanos han hecho que nos sintiéramos como en nuestra casa. Se puede decir que nos hemos submergido al 100% en la cultura India. Hemos comido todo tipo de comida india, hemos aprendido sobre los dioses indios (existen miles y miles) y hemos celebrado el Holi con ellos. Vaya, mejor imposible. Es una pena dejarlos pero el viaje tiene que continuar.

Miki Mahal


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada